Thai-hieronta

  Aito Thaihieronta on vanha ja perinteinen hierontamuoto, johon ei liity seksipalvelujen tarjoaminen.
Thaihieronnan juuret johtavat itse asiassa Intiaan, josta se onkin saanut ayurvedisia ominaisuuksia. Thaimaalaisessa hieronnassa yhdistyvät buddhalaiset lääkintäopit, joogan venytysliikkeet, perinteinen intialainen lääketiede sekä akupunktio.
Tyypillinen thaihieronta kestää noin tunnin ja on sekoitus hierontaa ja venytysharjoituksia, joissa hieroja käyttää käsiensä ja jalkojensa lisäksi koko kehoaan. Munkit ovat perinteisesti käyttäneet hierontaa yhtenä parannuskeinona luonnollisessa lääketieteessä. Kyseessä jopa yli 2 500 vuotta vanha arvostettu perinne.
Kokemus on hyvin erilainen kuin eurooppalainen hieronta.
Thaihieronnan (engl. Thai massage) tarkoituksena on rentouttaa lihaksia, vetreyttää niveliä – ja avata kehon näkymättömiä energialinjoja. Suurimman huomionsa hieroja keskittää asiakkaansa jalkoihin. Selkä ja niska hierotaan pikaisesti lopuksi.
Hieroja painaa sormiensa lisäksi kehoa kyynärvarrellaan ja joskus myös jaloillaan. Hieronnan osaksi kuuluvat venytykset – älä pelästy niitä vaan ole aivan rentona.
Tarjolla on yleensä erilaisia hoitoja, thaihieronnan lisäksi esimerkiksi jalkahierontaa ja aromaterapiaa. Jälkimmäisessä kehoa hierotaan yrttiöljyjen kera, ja käsittely on paljon kevyempi kuin thaihieronta.
Hierontapaikat lainaavat pyjaman, johon pukeudutaan hieronnan ajaksi.
 
Thaimaassa on myös mahdollista oppia perinteisen hieronnan salat osallistumalla kurssille. Pohjois-Thaimaan Chiang Mai on suosittu opiskelukaupunki, jossa toimii myös arvostettu hierontakoulu. Bangkokissa Wat Pho -temppelin yhteydessä järjestetään perinteisiä hierontakursseja. Siellä on talon thai-lääketieteen koulu, ja tunnetaan myös perinteisen thai-hieronnansynnyinpaikkana, jota opetetaan ja harjoitellaan temppelissä.
 

Sivuston toteutus: Vaiste Productions             Kirjaudu sisään >>