050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Hoidot ja esittely

Hoidot:

  • Voice Massage-terapia
  • purentalihasten hoito
  • klassinen hieronta

Mitä voice massage- terapia on ?
Voice massage- terapiassa pyritään äänentuottoon ja siihen läheisesti liittyvien lihasten (hengitys, kieli ja purenta) rentouttamiseen klassisen hieronnan ottein. Tätä kautta pyritään luomaan edellytykset puheen ja laulun tasapainoiselle äänentuotolle. Voice massage- menetelmän mukainen hieronta kohdistuu syvätason lihaksiin ja lihasryhmiin. Terapiassa hoidon kohteina ovat ylävartalon, rintakehän, kaulan ja kasvojen alueen lihakset. Samalla tehdään lihastason diagnoosi äänentuoton lihasten toiminnasta. Tärkeä osa hoitoa ovat myös syvähengitysharjoitukset.

Mitä voice massage-terapialla voidaan hoitaa?
Voice massage-terapialla voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa toiminnallisia äänihäiriöitä jotka ilmenevät esim. äänen väsymisenä/murtumisena, kireytenä kurkun alueella tai laulaessa ”ilman loppumisena”. Koska rintakehän elastisuuden parantaminen ja hengitysharjoitukset ovat tärkeä osa terapiaa niin hoidolla voidaan saada huomattavaa parannusta myös allergiaa tai astmaa sairastavien hengitysfunktioon. Myös varhaisen vaiheen selkärankareuma potilailla on saatu positiivisia tuloksia erityisesti hengitysfunktion ja ryhdin suhteen. Purentavioista tai bruksismista (hampaiden narskuttelu) kärsivillä voice massage- terapian avulla voidaan poistaa purentalihasten toimintahäiriön aiheuttamia jännitystiloja leukojen alueella. Voice massage- terapialla on saatu myös hyviä hoitotuloksia esim. toimistotyöntekijöillä hoidettaessa niska-hartia seudun kiputiloja. Hoitoon varataan 90 min ja kesto on noin 75-90min.

Purentalihasten hoito
Hoidossa käsitellään selinmakuulla niska-hartia seutua, kaulan ja niskan lihaksia, purentalihaksia (sekä suun sisältä että pinnallisesti), kasvojen lihaksia sekä päätä. Hoitoon varataan aikaa 1 h ja itse hoito kestää n. 45-50 min.

Kontraindikaatiot:
Sopii kaikille.

Asiakkaan varustus:
Ei erityistoivomuksia.

Vastaanotolla:
Hoitokerta aloitetaan haastattelulla. Käydään läpi ammatti, harrastukset, sairaudet/terveys ongelmat, lääkitykset sekä syy minkä takia on hakeutunut voice massage- terapiaan. Haastattelun ohella observoin hengitystä, ryhtiä, ääntä ja asiakkaan olemusta. Itse hoitotapahtuma etenee klassisen hieronnan tavoin, lisäksi tehdään vastustettuja hengitysharjoituksia. Hoidon lopuksi asiakkaalle ohjataan hengitysharjoituksia.

Hoidosta mahdollisesti aiheutuvat reaktiot:
Hoito vaikutukset ovat yksilöllisiä. Hoidon tarkoituksena ei ole väsyttää lihaksia vaan päinvastoin jättää keho aktiiviseen tilaan. Näin ollen olo voi olla pirteä ja energinen. Toisilla taas voi esiintyä väsymystä hoidon jälkeen varsinkin jos lihaskireydet ovat olleet pahoja. Joka tapauksessa hoidon jälkeen ylävartalo tuntuu kevyeltä ja hengitys vaivattomalta.

Kotihoito-ohjeet:
Ohjattujen hengitysharjoitusten omatoiminen jatkaminen.

Ajanvaraus

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse ma – to  klo 9.00 – 19.00 tai pe 9.00 – 17.00 välisenä aikana numerosta   p. 050 516 9540. Nettiajanvarauksen tälle hoitajalle, valitsemaasi hoitoon,  voit  tehdä TÄSTÄ

Hinnasto

Voice Massage  75-90min                               83,00€
purentalihasten hoito 45-60min                     66,00€
hieronta 60min                                               59,00€
hieronta 90min                                               73,00€
Pidennetty hoito 100-120min.                        95,00€

sis. kokovartalohieronnan, pään -ja kasvojen sekä purentalihasten käsittelyn.
Pidennetty hoito sovitaan hoitajan kanssa tai varataan vastaanotosta.

Hoitohinnat sisältävät palvelumaksun

Share This