050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Esittely

Olen valmistunut v. 1996 fysioterapeutiksi. Työkokemusta minulla on tuki-ja liikuntaelimistön fysioterapiasta, työikäisten kuntoutuksesta ja ikäihmisten toimintakyvyn tukemisesta erilaisin apuvälinein. Lymfaterapeuttina hoidan eri sairauksista johtuvia turvotuksia, teen tarvittaessa kompressiosidoksia, mittaan myös lääkinnällisiä tukisukkia ja -hihoja asiakkaille.

Hoidot

Fysioterapia

 • lääkärin lähetteellä tai ilman
 • fysioterapeutin tekemä tutkiminen ja hoito, sekä itsehoidon ohjaus kotiohjeineen
 • tuki-ja liikuntaelin sairauksien fysioterapia, esim. niska- ja selkäkivut, työperäiset rasitusvammat; ranteissa, kyynär- ja olkanivelten seuduilla, polvi- ja lonkkavaivat jne.

Kivun hoidot interferenssillä

Interferenssihoito on syvälle kudoksiin kohdistuvaa vaihtovirtaa. Interferenssihoidolla voidaan lievittää kipua, aktivoida sekä poikkijuovaisia että sileitä lihaksia sekä vilkastuttaa verenkiertoa. Hoitoa käytetään kivun ja kroonisten nivelsairauksien hoidossa sekä lihasten verenkierrollisissa ja aineenvaihdunnallisissa ongelmissa.

Ultraäänihoito

Ultraäänihoito on syvemmälle kudoksiin kohdistuva hoitomuoto. Ultraäänihoidossa kudokseen johdetaan väliaineen (vesi tai geeli) avulla sähköistä, mekaanista värähtelyä nopeassa tahdissa, joka saa aikaan ääniaaltojen muodostumisen. Tämä lisää aineenvaihduntaa ja verenkiertoa kudoksissa sekä nostaa tarvittaessa kudosten lämpötilaa. Ultraääntä voidaan antaa joku jatkuvana tai sykkivänä. Ultraäänihoitoa käytetään lihasten, jänteiden, nivelten ja nivelsiteiden hoidossa esihoitona varsinaiselle hoidolle, kuten liikehoidolle. Ultraäänihoito laukaisee myös lihasjännityksiä ja helpottaa kipua.

Lymfaterapia

 • Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia, sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.
 • Lymfaterapia on kehon imunestevirtausta vilkastuttavaa kevyttä käsittelyä.
 • Otteet ovat rauhallisia, pyörittäviä ja pumppaavia. Kudoksessa soluvälitilasta imusuoniin siirtynyt neste kulkeutuu imusolmukkeisiin ja sieltä edelleen viejäimusuonia pitkin lopulta solis- ja kaulalaskimon väliseen kulmaukseen ts. takaisin verenkiertoon.
 • Lymfaterapiaan kuuluvat myös liike- ja ihonhoito sekä kompressiosidokset. Lymfaterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Lymfaterapiaa käytetään mm. seuraavissa tiloissa:

 • vammojen jälkitilat
 • imusuoni- ja laskimoperäiset turvotukset
 • syöpäleikkausten jälkeiset turvotukset
 • kirurgisten toimenpiteiden jälkeiset turvotukset
 • raskauteen liittyvät turvotukset
 • laskimoperäiset säärihaavat
 • krooniset sairaudet kuten ruusu, nivelreuma, fibromyalgia, CRPS

Yleisiä vasta-aiheita terapialle ovat patogeeniset tulehdukset eli bakteeri- ja virusperäiset tulehdukset sekä kardiaaliödeema eli vaikean sydämenvajaatoiminnan seurauksena syntynyt yleinen turvotus.

Sairausvakuutuksesta on mahdollisuus saada korvausta lääkärin määräämästä lymfaterapiasta, kun kysymyksessä on:

 • rintasyöpäleikkaus tai muu laaja kirurginen toimenpide
 • sädehoito nivustaipeeseen, lantioon tai kainaloon
 • krooninen infektio, lähinnä ruusu
 • synnynnäinen imusuoniston kehityshäiriö

Ajanvaraus

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse ma-to klo 9.00 – 19.00  ja pe klo 9.00 – 17.00 välisenä aikana numerosta   p. 050 516 9540. Nettiajanvarauksen tälle hoitajalle, valitsemaasi hoitoon, voit  tehdä TÄSTÄ

Hinnasto

Fysioterapia 60 min.        52,00 €     ( Kela korvaa 8 e / krt, jos on lääkärin lähete )

Fysioterapia 45 min.        48,00 €     ( Kela korvaa 6 e / krt, jos on lääkärin lähete )

Fysioterapia 30 min.        40,00 €     ( Kela korvaa 4 e / krt, jos on lääkärin lähete )

Lymfaterapia 60 min.       61,00 €
Lymfaterapia 45 min.       55,00 €
Lymfaterapia 90 min.       80,00 €

Lääkinnälliset hoitosukat; konsultaatio ja mittausaika …. 45 min. / 35,00-45,00 eur.
Lääkinnällinen hoitohiha; konsultaatio ja mittausaika..…. 45 min. / 35,00-45,00 eur.

Hinnat eivät sisällä palvelumaksuja ( 8,00€) vaan ne lisätään hintaan asiakkaan valitseman laskutusvälin perusteella.

Lääkinnällistä hoitosukkaa, joka mitataan omien raajan ympärysmittojen mukaan, käytetään esim. ennaltaehkäisemään laskimosairauksia, kuten suonikohjuja. Lääkäri voi suositella hoitosukkien käyttöä jalkojen väsymiseen, turvotukseen ja kipuun, tai sairastetun laskimotukoksen jälkeen. Hoitohihoja käytetään turvonneen yläraajan hoitoon, jos imusuonisto on vahingoittunut.

Mittaukset tehdään mieluiten aamupäivällä klo 9 – 12 tai levänneeseen raajaan.

Share This