050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi
Akupunktio on perinteinen kiinalainen hoitomuoto, jossa kehon akupunktiopisteitä stimuloidaan neuloilla.

Suuntauksia

Tavallisimmin akupunktioterapeutit pistävät ihoon neuloja, joita voidaan liikuttaa, mutta he voivat käyttää myös shiatsua (painelutekniikkaa), moksabustiota (stimulointia käyttäen palavaa moksaa), kuppausta (veren lisäämistä alueelle käyttäen imusarvia tai -laseja) sekä sähköisiä apuvälineitä.

Vaikutusmekanismi

Akupunktio perustuu ajatukseen, että sairauden aiheuttaa häiriö kehon elämänenergian eli chin virrassa ja etäakupisteiden ärsytys vaikuttaa tasapainottavasti chihin edistäen henkilön fyysistä henkistä ja emotionaalista hyvinvointia. Tiettyjen sairauksien aiheuttamat kivut saatavat samalla lievittyä tai lakata kokonaan.
Tiettyjen akupunktiotekniikoiden tiedetään saavan aikaan, voimistavan tai estävän reaktioita kehossa: ne vaikuttavat sydämen sykkeeseen, verenkuvaan, verenkiertoon ja hormonien eritykseen ja saattavat lievittää turvotusta ja tulehdusta. Tiettyjen kehon pisteiden neulottelun on osoitettu lisäävän valkosolujen määrää ja tehostavan syöjäsolujen toimintaa. Akupunktio parantaa siksi vastustuskykyä ja tukee elimistön luonnollisia parantumisprosesseja. Tiettyjen akupisteiden stimulointi lievittää kipuja ja saattaa aiheuttaa tilapäistä tunnottomuutta.

Share This