050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Haihtuvien, eteeristen öljyjen käyttö lääkinnässä, eri puolilla maailmaa ja erilaisissa kulttuureissa, on ikivanhaa. Ensimmäiset tiedot niiden lääkinnällisestä käytöstä ja merkityksestä ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille ovat 4000-6000 vuoden takaa. Aromaterapia perustuu kukista, lehdistä, hedelmistä, kuorista, pihkasta ja juurista saataviin aromaattisiin, tuoksuviin, eteerisiin öljyihin. Niillä on lukuisia lääkitseviä ominaisuuksia mm. kipuja ja kouristuksia lievittäviä, nestettä poistavia ja hyvän unen antavia ominaisuuksia.

Aromaterapia on eteeristen kasviöljyjen käyttämistä fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseksi – hoitoon liittyy usein myös hierontaa.
Aromaterapian suuntaukset:
Kosmeettinen aromaterapia ja hoitoterapeuttinen aromaterapia. Holistisessa lääketieteessä oljyjä ja hierontaa käytetään monien fyysisten ja henkisten sairauksien hoitoon.

Erilaisia eteerisiä öljyjä on yli 400. Ne ovat monimutkaisia aineita, hierottaessa ne imeytyvät ihon läpi verenkiertoon ja sitä kautta vaikuttavat eri elinten toimintaan. Potilas hengittää aromaattisia yhdisteitä, jotka vaikuttavat hajuelimiin ja aivojen limbiseksi järjestelmäksi nimettyyn osaan. Eräitä öljyjä käytetään bakteerien kasvua hillitsevänä ja niitä käytetään antibioottien tavoin.

Share This