050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Länsimaisen lääketieteen edustajat ovat käyttäneet kuivakuppausta vuosisatojen ajan monenlaisten sairauksien hoidossa. Kuivakuppaus on kuitenkin alunperin vanha kiinalainen hoitomuoto, jota käytetään hyvin monenlaisiin vaivoihin kuten tehdään  lihashuoltoon, niska-hartiaseudun kireyteen, kipeytyneeseen selkään ja iskiasvaivoihin. Oikeaoppinen hoito tehdään lasikupeilla, joita lämmitetään ihoa vasten, jolloin kuppiin muodostuu sisälle alipaine. Vaihtoehtoisesti kuivakuppaus voidaan tehdä imukupeilla, joita liu’utetaan rasvatulla iholla. Imukuppia painamalla ja puristamalla on mahdollista saada kupin sisään alipaine, joka mahdollistaa kupin avulla tehtävän hieronnan. Painettaessa kupin päältä ja asetettaessa se iholle, kupin alle muodostuu alipaine, joka imaisee ihon pehmytkudoksen kupin sisään. Kuivakuppaus on erittäin tehokasta: jo 15 minuutin käsittely vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä. Imukuppihieronta rentouttaa ja puhdistaa kehoa.
Imukuppihieronnassa ei tehdä haavoja, eli se on veretöntä ja kivutonta. Joskus käsittely voi aiheuttaa ihon punotusta, mustelmia ja verenpurkaumia, mutta ne häviävät parissa päivässä. Hoidon jälkeen on parempi ottaa rennosti, juoda paljon vettä ja välttää saunomista ja rankkaa liikuntaa. Kuivakuppaus voi väsyttää niin, että unentarve lisääntyy muutamana päivänä hoidon jälkeen. Joskus esiintyy myös huimausta. Tehostuneen aineenvaihdunnan vuoksi kannattaa nauttia runsaasti nesteitä.
Hoidettaessa vatsan ja reisien kosmeettista selluliittia hieronta kiihdyttää verenkiertoa ja imunestekiertoa tasoittaen ihoa. Hoito auttaa myös rasvankeräytymien vähentämisessä. Imukuppihieronta tehostaa nivelien liikkuvuutta ja vähentää niiden jäykkyyttä, mm. urheilijoilla lievittää nopeasti lihaskovettumia ja revähtymiä.

Imukuppihierontaa suositellaan seuraaviin vaivoihin:
– selluliitti
– aineenvaihdunnan ja lymfanestekierron aktivointi
– kuona-aineiden ja nesteiden poisto
– kipu- ja akupisteiden käsittely
– urheilusuoritusten jälkeinen lihashuolto
– kivut ja turvotukset
– lihaskovettumat, lihassäryt ja erilaiset lihasten jännitystilat
– verenkierron vilkastuttaminen
– reumaattiset sairaudet
Joillekin siitä voi olla apua astmaan, yskään, vilustumisoireisiin, päänsärkyyn, lihaskipuihin, niveltulehduksiin, tenniskyynärpäähän, hiirikäteen tai iskiaskipuihin.Kuiva kuppaushoidon esteenä:
Kumiallergia, ihorikkoutumat, luomet tai ihosairaudet
Suonikohjut (myös leikatut)
Syöpäsairaudet ja muut vakavat sairaudet
Verenohennus- (myös disperiinin ja asperiinin käyttö) ja kortisonilääkitys
Veritaudit, anemia ja verenvuototauti
Venähdykset ja tuoreet vammat
Vaikea diabetes
Kuume ja tulehdussairaudet
Sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus
Raskaus

Share This