050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Osteopatia on vanhin Yhdysvalloissa syntyneistä, nivelten manipulaatiota harjoittavista koulukunnista. Osteopaattien toiminta on kehon nivelten ja pehmytkudosten toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa. Osteopatian hoitomenetelmien vaikuttavuus on osoitettu satunnaistettujen kontrolloitujen tutkimusten kirjallisuuskatsauksissa.

Osteopatia ei ole niin sanottu ”vaihtoehtoinen hoitomenetelmä”. Koulutettu ja ammattitatoinen osteopaatti on Suomessa virallinen terveydenhuollon ammattihenkilö, joka on saanut koulutuksensa ammattikorkeakoulussa (AMK), Ortopedisen osteopaatin koulutuskeskuksessa tai yliopistotasoisen koulutuksen Englannissa. Osteopaatti on erikoistunut käyttämään nivelten manipulaatiota ja pehmytkudosten käsittelyä hoitomenetelmänään.

Milloin osteopaatille?
Yleisimpiä osteopaatin tutkimia ja hoitamia vaivoja ovat : alaselkäkivut, päänsärky, niskan alueen kipu- ja jäykkyystilat, niskan retkahdusvammojen jälkitilat, hermojen pinnetilat, ryhtivirheen aiheuttamat kiputilat, välilevyperäiset ongelmat, raskauden ajan selkävaivat, iskiashermon ärsytystilat, rintarangan ja kylkiluu- poikkihaarakenivelten kivut, olkapään ja kyynärpään kiputilat (mm. jäätynyt olkapää, tenniskyynärpää, hiirikäsi), lonkan alueen vaivat, reiden ja polven ongelmat, nilkan ja jalkaterän kiputilat. Hoitokertojen määrä riippuu hoidettavasta ongelmasta. Akuutin vaivan hoitamiseen saattaa riittää yksi tai kaksi kertaa, kun taas krooninen kiputila saattaa vaatia pidempiä hoitojaksoja.

Osteopaattihoitoja meiltä myös lapsille

Lapsen osteopaattinen hoito on hyvin kevyttä ja turvallista. Siinä ei kohdisteta lapsen kehoon voimakkaita painetta luovia tekniikoita. Lapsen keho on useasti hyvin herkkä ja valmis muutokselle, joten normaalitilaan palautuminen tapahtuu nopeasti.
Osteopatiasta apua mm. altistumista erilaisille oireille kuten koliikille, pulauttelulle, oksentelulle, ummetukselle, korvatulehduksille, univaikeuksille, infektioille ja motorisen kehityksen hidastumiselle. Osteopaattisella hoidolla pystytäänkin normalisoimaan kudosten, verenkierron ja hermoston toimintaa ja edesauttamaan kehoa terveeksi.
Leikki-ikäiset lapset usein touhutessaan tömähtelevät tuon tuosta ja aiheuttavat itselleen toimintahäiriöitä. Mitä nopeampaa keho palautetaan trauman jälkeen tasapainoon, sitä parempi vaste hoidolla on ja näin ollen lapsena syntyneet jännitteet eivät kasaudun myöhemmälle iälle. Myöhemmällä iällä esiin tulevaista ongelmista kuten migreenistä, allergioista ja muista yliherkkyyksistä on havaittavissa yhteys syntymään ja lapsuuteen.
Selkäkipu
Suomalaisista aikuisista n. 80 % kärsii elämänsä aikana selkävaivoista. Usein oireiden taustalla on nivel- ja/tai lihasperäinen toiminnallinen häiriö, jolla on hyvä vaste osteopaatin antamaan hoitoon. Päänsärky
Niskan, pään ja kaularangan alueen lihasten ja nivelten toiminnallisten ongelmien aiheuttamat päänsäryt.

Nivel- ja pehmytkudosperäiset ongelmat
Osteopaatit hoitavat rangan lisäksi kaikkiin kehon niveliin liittyviä vaivoja: lonkka, polvi, nilkka, ranne, kyynärpää, olkapää, leukanivelet. Hoidossa kiinnitetään huomiota kehossa mahdollisesti tapahtuneisiin ryhtimuutoksiin. Hoito voi kohdistua joko syyn tai oireen hoitamiseen.

Urheiluvammat
Osteopaatti voi avustaa paluuta harjoitteluun traumojen jälkeen ja ylirasitustiloissa.

Iskias
Erilaisten iskiashermojen ärsytystilojen yhteydessä jolloin hoidon tarve ja hoitomenetelmien laatu arvioidaan tapauskohtaisesti.

Leikkausten jälkeen
Erilaisten operaatioiden jälkeen voi esiintyä kudosmuutoksia ja nivelen liikerajoittuneisuutta, joihin voidaan osteopaattisin menetelmin vaikuttaa.

Share This