050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Psykologinen vyöhyketerapia PVT®

Modernista vyöhyketerapiasta suomalaisen Antti Pietiäisen kehittämä psykologinen vyöhyketerapia perustuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan elämän kaikki tapahtumat jäävät kehoon muistiin. Ne voivat myöhemmin elämässä aiheuttaa joko tiedostettuina tai tiedostamattomina erilaisia häiriöitä, kuten sairauksia tai riippuvuuksia. Psykologisella vyöhyketerapialla pyritään palauttamaan nämä psykologiset perimät niistä vapautumiseksi.

Psykologisessa vyöhyketerapiassa edetään lapsuudesta aikuisuuteen käsitellen kehon tunnelukkoja yksilöllisesti. Sillä pyritään vapautumaan menneisyyden traumoista sekä ymmärtämään nykyhetkeä siten etteivät menneisyyden tapahtumat ja tunnehäiriöt häiritsisi nykyistä elämää. Mitä aikaisemmin ongelma on syntynyt ja mitä vaikeammaksi ihminen on sen kokenut, sitä syvemmällä sen on tietoisuudestaan sivuuttanut. Ihminen ikään kuin jää jumiin siihen elämänvaiheeseen, jossa häiriö on syntynyt. Se voi oireilla niin fysiologisella, emotionaalisella kuin mentaalisellakin tasolla.

Modernia vyöhyketerapiaa on koulutettu vuodesta 1989, psykologista vyöhyketerapiaa vuodesta 1993. Koulutukset yhdistyivät vuonna 2015 ja nykyisin Kairon Instituutista valmistuu Tunnevyöhyketerapeutteja.

Psykologista vyöhyketerapiaa harjoitetaan joko omana hoitomuotonaan tai yhdistettynä johonkin muuhun hoitoon. Hoitokerta kestää tunnista kahteen ja hoitojakson pituus riippuu hoidettavien traumojen pituudesta ja vaikeudesta. Se soveltuu hyvin mm. erilaisten kipu-, pelko- ja ahdistustilojen, paniikkihäiriön sekä alkoholismin hoitoon.

 

Share This