050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Oikeanlainen ravinto juuri sinulle

Ravintoterapia on yksilöllistä, henkilökohtaista ravintovalmennusta asiakkaan terveydentilan mukaan. Koska ruoka on luonnollinen osa jokapäiväistä elämäämme, on meillä kaikilla mahdollisuus vaikuttaa terveyteemme syömämme ruuan kautta. Terveellinen ruoka auttaa jaksamaan arjessa.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti ravintoterapeutin luona kestää 2 tuntia. Jo ennakkoon täytettyjen kyselykaavakkeiden ja ruokapäiväkirjan perusteella käymme läpi asiakkaan terveydentilaa ja ravintotottumuksia. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaan lisätutkimuksiin lääkärin vastaanotolle. Käytämme ruokavalion ohella probioottisia valmisteita, vitamiini- ja hivenaine sekä rohdosvalmisteita aina yksilöllisyys huomioiden.

Jatkokäynnit ovat 1 tunnin mittaisia. Näillä käynneillä kartoitetaan saatuja tuloksia ja päivitetään terveyden tukisuunnitelmaa. Seurantakäyntien lukumäärä on yksilöllinen.

Tarjoamme mahdollisuutta toteuttaa ravintoremontti pariskunnalle tai koko perheelle samalla vastaanottokäynnillä.

Ravintoterapialla voit saada helpotusta esimerkiksi:

 • elämäntapa- ja ruokavaliomuutokseen
 • väsymykseen, uupumukseen, mielialaongelmiin
 • uniongelmiin
 • erilaisiin ruuansulatuskanavan häiriöihin (närästys, ripuli, ummetus, imeytymishäiriöt, IBS IBD)
 • hormonaalisiin ongelmiin; PMS, endometrioosi, lapsettomuus
 • heikentynyt immuunipuolustus; vastustuskyvyn kohottamiseen mm. infektiokierteissä
 • atooppiseen ihoon, akneen ja psoriasikseen
 • allergioihin, astmaan
 • kilpirauhasen toimintahäiriöön
 • diabetekseen
 • sydän- ja verisuonisairauksiin, kohonneeseen verenpaineeseen ja kolesteroliin
 • painonhallintaan, sokeri- ja tupakkavieroituksen tueksi
 • fibromyalgiaan, reumaan, nivelrikkoon, osteoporoosiin
 • autoimmuunisairauksiin
 • lisäksi kasvis- ja vegaaniruokavalion ohjaus

Ravinto ja raskaus

Suunnitteletko raskautta tai oletko jo raskaana? Äidin ruokavaliolla on tärkeä merkitys sikiön kehitykselle ja ravinnon saannille. Jo raskautta suunnitellessa äidin on hyvä hoitaa itseään terveellisellä ravinnolla ja näin myös parantaa raskaaksi tulon mahdollisuutta. Myös isien on hyvä huomioida terveellinen ravitsemus.

Lasten ja nuorten ravinto-ohjaus

Muun muassa erilaisissa infektiokierteissä kamppailevat, vatsan toimintahäiriöistä tai allergioista kärsivät pienet lapset hyötyvät ruokavaliomuutoksesta. Ohjausta saa mm. maidottoman ja gluteenittoman ruokavalion ohjausta sekä käytännön ruokaohjeita moniallergisille lapsille.

Monet nuoret haluavat saada elämäänsä energiaa terveellisen ruuan kautta ja löytää heille itselleen sopivan ruokavalion. Nuoren aktiivinen urheileminen lisää ravitsemuksen vaatimuksia monessa perheessä. Ravintovalmennuksen avulla voit löytää nuorelle sopivan ruokavalion, saada helpotusta mm. akneen, kuukautisvaivoihin, allergioihin ja ihottumiin, suolistovaivoihin sekä painonhallintaan.

Mitä on funktionaalinen lääketiede ja funktionaalinen ravintoterapia?

Funktionaalisen lääketieteen tavoitteena on edistää terveyttä, ennaltaehkäistä sairastumista ja helpottaa jo ilmennyttä sairautta parantamalla fysiologisia toimintoja. Funktionaalisen lääketieteen tärkeimmät hoitomenetelmät ovat ruokavalio, hyviä bakteereita suolistoon istuttava probioottinen hoito, elimistön paranemistapahtumia tukevat vitamiini-, hivenaine-,rasvahappo- ja lääkekasvivalmisteet. Näillä saadaan aikaan tervehtymistä pelkän oireiden poiston asemesta.

Mitä on ravintoterapia

Ravintoterapiassa käytetään ravitsemusta ja funktionaalisen lääketieteen näkemyksiä ravitsemustilan korjaamiseksi, terveyden ylläpitämiseksi ja elinvoiman lisäämiseksi.
Tänä päivänä ihmisten ruokavalio on usein liian hiilihydraattipainotteista ja ravintoaineköyhää. Tästä saattaa seurata ajan myötä erilaisia ravintoainepuutoksia ja terveysongelmia.
Usein jo puhjenneita terveysongelmia voidaan korjata oikealla ravitsemuksella, tarvittaessa myös erilaisilla apu- ja lisäravinteilla. Suoliston mikrobitasapainotus on ravintoterapiassa tärkeässä roolissa, samoin tukkoisen aineenvaihdunnan ja maksan toksisuuskuorman purkaminen.

Mitä ravintoterapiakäynnillä tapahtuu?

Ensimmäiselle käyntikerralle varataan 2h aikaa. Terveyden tukisuunnitelma rakentuu yksilöllisesti asiakkaan terveydentilan ja ruokavalion kartoituksesta, henkilökohtaisesta haastattelusta, ruokapäiväkirjasta ja tarvittaessa kehonkoostumusmittauksesta. Lisätietoa saadaan laboratoriomittauksista. Kahden tunnin käynnin jälkeen asiakas saa mukaansa yksilöllisen ravintosuunnitelman ja terveyden tukisuunnitelman lisäravinnesuunnitelmineen.

Terveyden tukisuunnitelmaa tarkistetaan tarvittaessa prosessin aikana. Tuloksiin vaikuttaa asiakkaan sitoutuneisuus sovittuun tukiohjelmaan sekä aika, jonka keho tarvitsee työskennelläkseen itsensä terveeksi. Ravintoterpaian tehtävänä on antaa tarvittavat tiedot ja taidot terveellisestä ravitsemuksesta asiakkaalle sekä toimia henkisenä tukena koko prosessin ajan. Tämän lisäksi kartoitamme myös asiakkaan muita elämäntapoja, kiinnitämme huomion hyvään unenlaatuun, riittävään liikuntaan ja stressin hallintaan.

Kenelle ravintoterapia on tarkoitettu?

Ravintovalmennuksen tyypillisempiä asiakkaita ovat ns. elintasosairauksista kärsivät ihmiset, joilla on ylipainoa, verenpainetta, kohonneet veren rasva- ja kolesteroliarvot, rasvamaksa, kohonneet veren sokeriarvot, maha-suolikanavan vaivoja, nivelongelmia, allergioita tai väsymystä. Vakavimmissa sairauksissa edellytetään aina lääkärikonsultaatiota.
Miten kauan hoito-ohjelma kestää?

Tukiohjelma kestää yleensä kuukaudesta useisiin kuukausiin riippuen asiakkaan tilanteesta. Joillekin riittää yksi käyntikerta, toinen tarvitsee 2-6 kertaa. Hoitoprosessin pituus riippuu yleensä siitä, minkälaisia terveysongelmia ollaan korjaamassa. Tukiprosessilla avataan tietä koko elämän pituiselle elämäntapamuutokselle.

Funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestit ja muut terveystestit

Kauttamme on saatavilla funktionaalisen lääketieteen laboratoriotestejä. Testin tarpeellisuus kartoitetaan aina yksilöllisesti haastattelun ja kyselykaavakkeiden perusteella. Testien avulla yksilöllisten ravintoterapeuttisten ohjeiden antaminen on täsmällisempää. Tarvittaessa asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle. Ravintoterapeutti ei anna diagnoosia, vaan tulkitsee niiden mukaisia ravinto- ja elämäntapasuosituksia.

Tilattavia testejä ovat esimerkiksi

 • GI-MAP eli laaja ruuansulatusanalyysi (mm. suoliston bakteeritasapaino, entsyymitoiminta, hiiva, parasiitit) ym. vatsatestejä
 • gluteeniyliherkkyys, allergiat ja muut yliherkkyydet
 • kortisoli- ja lisämunuaishormonitesti
 • laaja kilpirauhaspaneeli
 • hivenravintoainetesti ja raskasmetallit
 • AthGene-geenitesti;  Testi tutkii elämäntapaan, ruokavalioon ja liikuntaan liittyviä geenejä.  Tätä voidaan käyttää apuna korjattaessa ruokavalioon, elämäntapoihin ja liikuntaan liittyviä asioita. Geenithän eivät koskaan muutu, joten näihin asioihin voi halutessaan palata myöhemmin uudelleen. Tämä testi ei tutki varsinaisia sairausgeenejä.

Nordic Laboratories on tanskalainen vuonna 1998 perustettu yritys, joka tarjoaa laajan valikoiman funktionaalisen lääketieteen laboratoriopalveluita lääkäreille, ravintoterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille.

Terveellinen ruokavalio jokaiselle yksilöllisesti

Ympärillämme on loputtomasti houkutuksia, jotka ohjailevat ruokavalintojamme. Siksi oikeanlaisen ruokavalion löytäminen on monille haasteellista. Syömällämme ravinnolla on tärkeä merkitys terveytemme ylläpitäjänä, edistäjänä ja myös jo syntyneiden oireiden tai sairauksien parantajana.

Voit itse vaikuttaa kehosi ja mielesi hyvinvointiin syömällä terveellistä, juuri sinulle sopivaa ruokaa. Syömälläsi ravinnolla on vaikutusta mm. vastustuskykyysi, vatsasi ja suolistosi hyvinvointiin, hormonitoimintaan, elimistösi kykyyn sietää stressin vaikutuksia ja ikääntymisen tuomiin muutoksiin. Ravintoneuvonta ja sen avulla mietitty juuri sinulle yksilöllisesti suunniteltu ruokavalio auttaa sinua saavuttamaan hyvän ja energisen olon.

Kaikki kehomme toiminnot ovat yhteydessä toisiinsa ja kehoa kokonaisuutena hoitamalla pääsemme parhaaseen lopputulokseen.

Asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen ruokavalio ja tarvittaessa asiakas ohjataan lisätutkimuksiin, lääkärin vastaanotolle tai funktionaalisen lääketieteen laboratoriotesteihin, saadakseen riittävästi ja vastuullisesti tietoa ruokavalion suunnitteluun.

Suunnitellaan yhdessä juuri sinun elämäntilanteeseen sopiva:

 • terveellinen ruokavalio
 • gluteeniton ruokavalio
 • laihduttajan ruokavalio
 • maidoton ruokavalio
 • kasvisruokavalio
 • diabeetikon ruokavalio
 • kihtipotilaan ruokavalio
 • suoliston kunnostus ruokavalio
 • korkean kolesterolin ruokavalio
Share This