050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Mitä Tunnevyöhyketerapia on?

– Keholla on hyvä muisti: Tunnevyöhyketerapia® on Antti Pietiäisen 30 vuoden ajan kehittämä, täydentävä hoitomuoto, jossa ihmistä hoidetaan ajatusten, tunteiden, kokemusten ja kehon kokonaisuutena. Kehohoitoon yhdistetään keskustelua elämäntilanteesta ja elämänkaaren tapahtumista.

Tunnevyöhyketerapia perustuu havaintoon, että elämänkokemusten laukaisemat tunteet kertyvät kehon muistiin. Toisinaan kokemukset ja elämän tapahtumat herättävät tunteita, joiden kohtaamiseen ihmisellä ei meneillään olevassa elämäntilanteessa ole käytössään voimavaroja.

Mitä Tunnevyöhyketerapiassa tapahtuu?

– Tunnevyöhyketerapeutti on asiakkaan vierellä kulkija.
Tunnevyöhyketerapiassa® hoidetaan erilaisia äkillisiä sekä pitkäikäisiä vaivoja ja sairauksia, kuten stressi, migreeni, hormonaaliset ongelmat, aineenvaihdunnan häiriöt, jännitys- ja kiputilat, selkäongelmat, unettomuus, pelot, ahdistus, tulehduskierteet ja koliikkioireet.

Fyysisiä ja psyykkisiä tukostiloja avataan hoitamalla kehoa hellävaraisesti päästä varpaisiin. Käsittely muistuttaa lempeää hierontaa, ja se toteutetaan asiakkaan tilanteen ja tuntemusten mukaan.

Hoidossa edetään yksilöllisesti, asiakkaan tarpeita kuunnellen. Terapeutti ei analysoi eikä tulkitse asiakkaan puolesta tämän asioita. Ihmisen itsensä tekemät oivallukset ovat avain itsetuntemukseen, hyvinvointiin ja myönteiseen muutokseen.

Kehon muistiin varastoitunut tunne saattaa oireilla erilaisina kehollisina tai psyykkisinä vaivoina ja elämää haittaavina käytös- tai ajatusmalleina. Erilaiset oireet kantavat viestejä – vaivat, kiputilat ja hankalat elämäntilanteet ovat tilaisuus tiedostaa, kohdata ja purkaa tunteita ja päästä tasapainoon.

Tunnevyöhyketerapeuttisen hoidon tarkoitus on päästä näiden viestien äärelle: oivaltaa oireilun ja elämää vaikeuttavien tilanteiden tunnesyy, ei pelkästään helpottaa oireilua. Kehon muisti ja oireet toimivat muutoksen käynnistäjinä ja näyttävät suuntaa. Keho toimii eräänlaisena karttana, johon tutustumalla ja jonka tukoksia avaamalla päästään hyvinvoinnin äärelle.

Share This