050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Urheiluhieronnan ero klassiseen hierontaan tulee esiin yleisimmin siinä, että siinä käsittely kohdistetaan suoraan urheilijaan, hänen lajiinsa sekä harjoituskauteen. Pääsääntöisesti hieronnassa painopiste on urheilijan suorittavissa lihaksissa ja hieronnan intensiivisyys, venyttävyys sekä kovuus vaihtelevat eri harjoituskausien välillä. Lisäksi urheilijan kanssa käydään normaalia tarkemmin läpi harjoittelu- sekä esim. vammahistoriaa. Nämä kaikki on hyödyllistä ottaa huomioon käsittelyä suunniteltaessa. Urheilijoiden kanssa myös tehdään monesti pitkäkestoista ja jatkuvaa yhteistyötä. Hyvässä hoitosuhteessa hieroja on mukana yhtenä tekijänä harjoituskautta suunniteltaessa ja yhteistyötä tehdään urheilijan lisäksi myös valmennuksen kanssa.

Urheilijoille hieronta on yksi tärkeä kehonhuollon osanen, jolla pyritään takaamaan lihasten palautuminen sekä mahdollisimman vammaton harjoittelukausi. Kisakaudella taas urhelijan työkalu – eli hänen kehonsa  – pyritään auttamaan tuottamaan maksimisuoritus.

Kovat ja pehmeät hieronnat

Urheiluhierontaa pidetään yleensä aivan suotta automaattisesti kovana hierontana. Hieronnan teho riippuuaina kohteesta, hänen tarpeistaan sekä siitä, mitä hieronnalla halutaan saada aikaan. Jos pöydällä on  kilpailusuoritukseen valmistautuva kilpaurheilija, hänen lihaksiaan herätellään kohti kisasuoritusta. Ja silloin hieronta ei tosiaan ole kovaa. Toisaalta taas, jos apua tarvitsee ihminen, jonka selkä on totaalisen
jumittunut kiinni, niin ei se pelkällä silittelyllä aukea. Tarve määrää keinot – tässäkin asiassa.

Hieronnan kovuus on riippuvainen myös kohteen mielihaluista. Osa ihmisistä ei siedä lainkaan kovempaa käsittelyä, ja osa taas nimenomaan vaatii sitä.

Ammattitaitoinen hieroja osaa lukea ihmistä ja hänen reaktioitaan.  Oikea teho löytyy silloin, kun asiakas pystyy rentoutuneena ottamaan käsittelyn vastaan. Ja monesti tehoa vielä säädetään. Hieronna kestäessä hierojalle  saa sanoa, jos käsittely on liian kovaa tai pehmeää.

Miksi urheiluhierojalle?

Urheiluhierojat osaavat auttaa lajityyppisissä ongelmissa. Asiakkaan kanssa yhdessä pohditaan ongelmakohdat sekä se, mitä hoidolla on tarkoitus saavuttaa. Etenkin kokeneilla urheiluhierojilla, on hyvä kokemus siitä, kuinka eri urheilulajit kuormittavat urheilijan kehoa. Ja nuoremmat hierojat oppivat nuo samat asiat kysymällä ja miettimällä.

Urheiluhierojat osaavat kehon käsittelyn keskimääräistä monipuolisemmin. Heidän otevarastostaan löytyvät temput tiukempiinkin jumituksiin ja monet urheiluhierojista voivat tukea pelkkää hierontaa myös mm. teippaamalla.

Share This