050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Voice Massage voidaan jakaa kolmeen erilliseen hoitoon:

1. Ääni- ja hengitysongelmaiset

2. Pää- kasvokipuiset ja purentaongelmaiset

3. Puhallinsoittajat.

Se keskittyy äänentuottoon osallistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien jännitystilojen ja kipujen poistamiseen selän, rintakehän, niskan, kaulan, kasvojen ja pään alueella tai poistamaan purentahäiriön aiheuttamat lihasjännitykset ja kiputilat niskan, kaulan, pään ja kasvojen alueella.

Voice Massage- käsittelyllä syntyy myös lihastason diagnoosi äänen toiminnasta. Lihaskireyksien poistamisen, kehon taloudellisen käytön opettelemisen ja rentoutumisen sekä oikean hengityksen avulla luodaan edellytykset hyvän puheen ja laulun tasapainoiselle äänentuotolle.

Voice Massage -terapiaa käytetään usein myös puheterapian tai laulunopetuksen tukihoitona.

Voice Massage -terapiasta saavat apua esim. ääniammattilaiset: mm. opettajat, kerho-ohjaajat, kouluttajat, papit, laulajat, muusikot, soittajat ja toimittajat sekä hengitysongelmaiset, astmaatikot, stressistä oireilevat, toimistotyöntekijät ja kaikki tietokoneella työskentelevät erilaisiin ääni- ja hengitysongelmiin sekä rintakehän ja niska-hartiaseudun jännitys- ja kiputiloihin.

Purenta-alueen lihaksissa on jännitystä, jos sinulla on kaksi tai useampia luettelon oireista:

sinulla on päänsärkyä aamuisin, toispuoleisesi esim. ohimolla
sinulla on kipua suuta avattaessa
sinun on vaikea suu avata suureksi
korviesi alueella on ylimääräisiä ääniä, esim. suhinaa, tai lumpsutusta.
narskuttelet hampaitasi narskuttelu yöllä puret hampaitasi lujasti yhteen
Voice Massage  on käsittelyä ja terapiaa, jonka suorittaa Suomessa koulutettu Voice Massage- terapeutti. Voice massage-terapeutti on saanut koulutuksen:

purenta-alueen anatomiaan
tyypillisten purentahäiriöiden tunnistamiseen
kielen toimintahäiriöihin puhe- ja lauluäänen tuotossa
Purenta-alueen lihasten rentouttamiseen pysytyään soveltamaan erilaisia hierontaotteita. Useimmissa tapauksissa komannella hoitokerralla on jo saatu helpotusta luettelossa mainittuihin vaivoihin.

Purentalihasten hieronnan fysiologinen vaikutus:

Elvyttää alueen lihasten toimintaa vapauttamalla kallonpohjan ja leukojen alueella hermoratojen pinnetilaa ja sitä kautta poistaa kiputiloja sekä parantaa lihasten omaa fysiologiaa.
Tasapainottaa alaleuan asentoa.
Ylläpitää lihasten venyvyyttä ja nivelen liikelaajuutta.
Indikaatiot

Purentafysiologisen hoidon tukihoitona
Stressin helpotukseen leukojen alueella (yö purenta)
Ääniammattilaisilla leukojen rasituksesta johtuvien leuan lihaksiston jännitys- ja rasitustilojen poistamiseen ja alueen lihasten rentouttamiseen.

Katso myös: Purentalihas hoidot

Share This