050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Yritystiedot

Terapeuttinen tuki ja työnohjaus Elina Suominen

Olen työskennellyt psykiatrian erikoissairaanhoidossa yli 20 vuotta, valmistuttuani psykiatrian sairaanhoitajaksi v. 1995. Jatkoin pian opintojani ja valmistuin Oulun yliopistosta terveystieteiden maisteriksi v. 2003.  Työn ohella täydensin osaamistani kouluttautumalla työnohjaajaksi ja olen toiminut työnohjaajana terveydenhuollon ammattilaisille reilut 7 vuotta.

Työkokemukseni psykiatrian erikoissairaanhoidosta kattaa niin esimiestyötä kuin kliinistä potilastyötä. Pisin työkokemukseni on nuorisopsykiatrian erikoisalalta ja sittemmin siirryin aikuispsykiatrian poliklinikkatyöhön.
Olen täydentänyt psykiatrian osaamistani dialektisen käyttäytymisterapian (DKT) osaajaksi, joka pohjautuu kognitiiviseen psykoterapiaan.

Olen kouluttautunut myös itsetuhoisen käyttäytymisen lyhytinterventiomenetelmään ja saanut lisäkoulutusta neuropsykiatrisiin tutkimuksiin.

Yksi urani käännekohdista on kuitenkin ollut Voimauttava valokuva -peruskoulutus, jonka aikana vahvistui ajatukseni siitä, että turvallinen ja luonteva yhteistyösuhde on terapia- ja hoitosuhteen onnistumisen tärkein lähtökohta. Koulutuksesta on jo vuosia, mutta sen perusviesti hyväksyvä katse toimii edelleen vahvana viitekehyksenä kaikelle hoidolliselle ja terapeuttiselle työlleni.
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia täydennyskoulutusvalintana kumpuaa halustani tarjota tukea ja apua silloin,kun ihminen sitä tarvitsee, ilman lähetettä ja jonottamista. Joustavasti ja yksilöllisesti. Käynneistä ei myöskään tule merkintää potilastietorekisteriin. Mikäli ratkaisukeskeinen lähestymistapa ei ole asiakkaalle soveltuvin, on mahdollista sopia laaja-alaisemmasta psykiatrisesta ammattiavusta tai tutkimus- ja arviointipainotteisista käynneistä.
Jaksaaksemme arjessa ja voidaksemme hyvin tarvitsemme edes hetkittäin rauhaa ja levollisuutta. Olen halunnut sisällyttää työhöni ihmisen hyvinvointia lisääviä menetelmiä laajemmin. Kouluttauduin intialaiseen lääketieteeseen perustuvaan Ayurveda pää- ja kasvohoito -menetelmään, joka täydentää erinomaisesti mielenterveyden kokonaisvaltaista hoitoa.

Hoidot:
  • Ratkaisukeskeinen lyhytterapia
  • Terapeuttinen keskusteluapu
  • Itsetuhoisen käyttäytymisen lyhytinterventio
  • Neuropsykiatriset kartoittavat tutkimukset
  • Ayurveda pää- ja kasvohoito

 

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa on tavoitteena asiakkaan itseymmärryksen, voimavarojen ja toimijuuden kasvattaminen sekä ongelmanratkaisutaitojen lisääminen.
Terapiaistuntoja voi olla 1–15 usein jo muutama käyntikerta riittää. Ratkaisukeskeisyys soveltuu mm.
– akuutit elämänkriisit
– lievät mielenterveysongelmat
– parisuhteen pulmat
– itsetunto-ongelmat

Terapeuttinen keskusteluapu

Terapeuttiset menetelmät valitaan asiakkaan ongelmien pohjalta yksilöllisesti. Mielenterveydenongelmien laaja-alainen arviointi ongelman määrittelyn tueksi on suositeltavin ensikäynti.
Tämän jälkeen on mahdollisuus terapeuttiseen keskusteluapuun yhdessä tehdyn hoitosuunnitelman mukaisesti. Sitoutumista pitkään terapeuttiseen prosessiin ei edellytetä. Mahdollisuus on huomioida perhe- ja verkosto (esim. opiskelijaterveydenhuolto) osana terapiaprosessia. Mikäli esiin nousee tarve lääkinnälliseen hoidontarpeen arviointiin tai psykiatrian erikoisalan tutkimus- ja hoitokontaktiin, autan yhteistyössä asiakkaan kanssa hoitoprosessiin hakeutumisessa.

Tutkimukselliset käynnit

Toteutan myös keskittymis- ja tarkkaavuuspulmiin neuropsykiatriset kartoittavat tutkimukset, jonka jälkeen tarpeen mukaan autan ohjautumaan psykiatrin arvioon diagnoosikysymyksissä. Kokemukseni mukaan jo ymmärrys siitä, mihin omat ongelmat kenties liittyvät, ja sen pohjalta jatkettu terapeuttinen keskusteluapu ovat kohottaneet elämänlaatua ja auttaneet mm. itsetunto-ongelmissa. Oirekartoitus ja arviointi haasteiden vaikutuksista arjenhallintaan ja elämänlaatuun toteutuu kolmella arviointikäynnillä ja sisältää yhdessä laaditun jatkosuunnitelman.

Itsetuhoisen käyttäytymisen lyhytinterventio

Itsetuhoisella käyttäytymisellä tarkoitetaan itsetuhoisia ajatuksia ja itseä vahingoittavaa käyttäytymistä. Lyhytinterventio sisältää kolme istuntoa, ja henkilökohtaisen turvasuunnitelman laatimisen. Erityisen tarkasti kiinnitetään huomiota itsetuhoisuuden asteeseen ja riskitekijöihin, jota arvioimalla tarvittaessa autan ja tuen hoitoon-ohjautumisessa.
Terapeuttinen keskusteluapu soveltuu mm.
– akuutit elämänkriisit
– lievät ja keskivaikeat mielenterveysongelmat
– parisuhteen pulmat
– ahdistus
– masennus
– sosiaalistentilanteiden pelko
– tunnesäätelyongelmat
– itsetunto- ja elämänhallintaongelmat

Ayurveda on Intiasta peräisin oleva kokonaisvaltainen terveyden muoto. Ayurveda tarkoittaa sanan mukaisesti tietoa elämästä ja elämisestä.
Perinteisessä intialaisessa Ayurvedassa suositellaan pään hieromista joka päivä. Pään alueen verenkierto ja muut virtaukset voivat häiriintyä lihasjännityksistä tai kivuista sekä stressistä. Oireita voivat olla huonovointisuus, uupumus, unettomuus, heikkouden tunne, hermostuneisuus, yliaktiivinen ajatustoiminta ja lihasjännitykset.
Päässä sijaitsevat meille tärkeät elämän toimintoja ohjaavat aivot joissa on hermoratojenpäät ja koko inhimillinen ajatustoiminta. Tärkeitä aistielimiä ovat silmät, korvat, nenä ja suu.

Tunteakseen onnellisuutta ja rauhan tunnetta tarvitaan pään ja mielen rentoutumista ja hyvän olon tunnetta. Hoidoissa huomioidaan pään, jalkojen, kasvojen, niskan ja hartioiden alue. Hoito aloitetaan istuma-asennossa ja pian siirrytään selin makuulle hoitopedille.
Vaikutukset
* avaa pään alueen lukkiutumia
* rentouttaa pieniä kasvolihaksia
* kasvohieronta hoitaa, kosteuttaa ihoa
* hoitaa kehoa marmapisteiden kautta
* auttaa aktivoimaan pranaa, "elämän virtaa"
* vähentää niskan ja hartioiden lihasjännitystä
* lisää pään alueen ja hartioiden verenkiertoa
* auttaa rentoutumaan
* vähentää stressiä
* tyynnyttää meiltä
* lisää mielihyvän tunnetta aktivoiden onnen hormoneja
* auttaa unen saantiin

Ajanvaraus

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse ma-to klo 9.00 – 19.00  ja pe klo 9.00 – 17.00 välisenä aikana numerosta   p. 050 516 9540. Nettiajanvarauksen tälle hoitajalle, valitsemaasi hoitoon voit  tehdä TÄSTÄ

Hinnasto

(EI Kela-korvattavaa)
Ratkaisukeskeinen lyhytterapia   45min                     58,00 €
Terapeuttinen keskusteluapu       60min                      78,00 €
Itsetuhoisen käyttäytymisen lyhytinterventio    75,00 € x 3 istuntoa
Neuropsykiatriset kartoittavat tutkimukset 3 käyntiä     148,00 € / käynti. Koko paketti 444,00 €
Ayurveda pää- ja kasvohoito       45min                         68,00 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun

Share This