050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi
Suomessa kaikki naprapaatit ovat Valviran ylläpitämään rekisteriin rekisteröityjä terveydenhoitoalan ammattilaisia. Suomessa oli vuonna 2005 koulutettuja ja rekisteröityjä naprapaatteja noin 100. Alan ammatillinen etu- ja koulutusjärjestö Suomessa on Suomen Naprapaattiyhdistys joka on perustettu vuonna 1975. Se on kansainvälisen järjestön IFONA:n jäsen (International Federation of Naprapathic Associations). Naprapaatiksi opiskellaan ammattikorkeakoulussa. Tutkinnon suorittaminen kestää 4 vuotta ja on laajuudeltaan 240 opintopisteen mittainen. (WP)
Naprapaatti käyttää monipuolisia hoitomenetelmiä apunaan ja hoidolla pyritään palauttamaan ja lisäämään potilaan työ- ja toimintakykyä sekä ennaltaehkäisemään tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja toimintahäiriöitä.Naprapatian  hoitomenetelmät pohjautuvat kansallisiin ja kansainvälisiin hoitosuosituksiin. Naprapaatin käyttämiä passiivisia ja aktiivisia hoitomuotoja ovat:
  • nivelen manipulaatio ja mobilisaatio
  • pehmytkudoskäsittelyt (esim. hieronta, venyttelyt)
  • lääkinnällinen harjoitusterapia
  • ergonominen neuvonta

Lisäksi hoidon apuna voidaan käyttää erilaisia fysikaalisia hoitomenetelmiä, kuten lämpö-, kylmä- ja sähköhoitoja. Myös erilaisia teippauksia voidaan käyttää hoidon tukena.

Pääasiassa naprapaatin hoidon tarkoituksena on normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytosien toimintaa sellaisissa nivelissä, joiden liikkuvuus on häiriintynyt sekä tätä kautta vähentää kipua. Mikäli vaivan syyn tarkka selvittäminen ei ole mahdollista on hoito tällöin oireenmukaista, kuten kivun lievitystä ja toimintakyvyn parantamista.

Share This