050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

 Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito vauvalle.

Hoito tehdään vauvan ehdoilla ja siinä huomioidaan mm. vauvan kehon anatomia, kehitysvaiheet sekä synnytyksen vaikutus vauvaan. Hoidossa vahvistetaan kehon omaa toimintaa ja helpotetaan kehon erilaisia jännityksiä joita esim. synnytys on voinut aiheuttaa.  

Hoidossa hyödynnetään vyöhyketerapiaa, joka on tutkitusti tehokas hoito vauvoille (Hus:in koliikkitutkimus 2019). Tähän yhdistetään koko kehon hierontaa, jolloin saadaan lempeä ja tehokas hoitomuoto – vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta.

Mihin vauvahieronta auttaa?

Vauvahieronta helpottaa yleisimpiä vauva-ajan ongelmia, kuten uniongelmia, koliikkia, refluksia, vatsavaivoja, pulauttelua ja kehon kireystiloja.

Synnytys on vauvalle valtava muutos ja rankka kokemus, niin fyysisesti kuin henkisestikin. Loppuraskaus, synnytys ja kulku ahtaan synnytyskanavan läpi aiheuttavat vauvan päälle ja niskalle kovaa painetta. Tämän alueen lihaskireydet voivatkin olla vauvan oireilun taustalla. Vauva saattaa kokea muutoksen vuoksi myös stressiä ja oireilla sitä fyysisesti. Myös äidin stressi voi vaikuttaa vauvaan.

Vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan hyödyt:

  • rentoutuminen
  • lihaskireydet helpottavat
  • aineenvaihdunta paranee
  • hengitys syvenee ja unen laatu paranee
  • vastustuskyky paranee
  • kipu- ja särkytilat helpottavat
  • stressi vähenee
  • mieliala kohenee

Kenelle vauvahieronta sopii?

Vyöhyketerapeuttiseen vauvahierontaan voi tulla, kun vauva on kaksiviikkoinen. Vauvahierontaan voi tulla myös vanhemman lapsen kanssa, jolla on esimerkiksi uniongelmia, koliikkia, refluksia, vatsavaivoja, pulauttelua ja kehon kireystiloja. Vauvahierontaan voi tulla myös, vaikka vauvalla ei olisi mitään oireita, sillä hoito on vauvalle usein erittäin rentouttava.

Esteenä hoidolle ovat vauvan kuume, antibioottikuuri, jokin tulehdus tai ihon infektio. Lisäksi rokotusten jälkeen on hyvä pitää 3-5 välipäivää ennen hierontaa.

Share This