050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Vyöhyketerapia on hyvin kokonaisvaltainen hoitomuoto, jolla voidaan joko aktivoida tai passivoida koko kehon, fyysisen, psyykkisen tai mentaalisen kehon alueita. Vyöhyketerapia-suuntauksia on hyvin monia, Suomessakin tunnettuja toista kymmentä. Hoitosuuntaukseni on moderni eli koko kehon vyöhyketerapia. Tässä suuntauksessa hoidetaan koko keho varpaista päälakeen, kädet ja korvanlehdet mukaan lukien, käsitellen määrättyjä pisteitä ja vyöhykeratoja hieroen myös polaarisesti.

Määrätyissä ja epätasapainoisissa pisteissä ja radoissa saattaa kipua tuntua, mutta kivun voimakkuuden on pysyteltävä ns. makeankivun alueella. Hoidon tarkoituksena on saada koko keho tasapainoisesti toimimaan, niin fyysisesti kuin pyykkisesti sekä mentaalisesti. Tunne-elämän, esim. ihmissuhde asiat avautuvat ja sitä kautta helpottuvat. Mentaalisella osa-alueella ajatusmaailma tasapainottuu ja ”pää kirkastuu” hilliten stressiä.

Ns. hoito-oireita saattaa esiintyä, hienoista päänsärkyä, huimausta tai vanhat vaivat saattavat tulla uudelleen esiin hetkiseksi. Tämä ei kestä kauan ja on vain hyvänä merkkinä siitä, että hoito on alkanut vaikuttaa. Niillä ihmisillä, jotka ovat joutuneet käyttämään paljon lääkkeitä tai kehossa on paljon muita myrkkyjä tämä on yleisempää. Kun kuona-aineet poistuvat olo on energinen ja kevyt. Kontraindikaatioina voidaan mainita vieraat esineet kehossa, varsinkin sirpaleet, raskaus, varsinkin alkuraskaus ellei aikaisemmin ole modernilla vyöhyketerapialla hoidettu, akuutti syöpä, sydän- ja aivoinfarktit.

Share This