050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Esittely

Valmistuin hierojaksi 2001 Porvoon Edupolista  ja samana vuonna suoritin hermoratahieroja tutkinnon. 2002 vuoden keväällä oli triggerpiste hieronnan vuoro. Hermorata ja triggerpiste kurssien vetäjinä toimi hieroja Kimmo Linden ja lääkäri Jarmo Huttunen, 2005-2006 talvella kaikki huipentui Kaustisella käymääni jäsenkorjaus koulutukseen. Kaikki tuli suoritettua mitä silloin hierojakoulun alkumetreillä haaveilin, sen jälkeen olen sivistänyt itseäni muutamilla mielenkiintoisilla viikonloppu kursseilla. Paljon on tullut onnistumisia, mutta joskus on myös joutunut nostamaan kädet ilmaan merkiksi, että asiakkaan ongelmaan ei löydy ratkaisua. Opiskelu luo erittäin hyvän pohjan kaikelle tekemiselle mutta mielestäni käytännön työ ja siitä saatu kokemus tekee vasta tekijän.

Kaustislainen jäsenkorjaus

Se on vanha Kaustilaiseen perinnekulttuuriin perustuva hoitomuoto. Se on mobilisaatiohoito, joka kattaa koko tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien alueen. Hoitoon tultaessa, pyritään aluksi selvittämään vaivan synnyttäjä, arvioidaan muutokset tasapainotekijöissä, nivelissä, ligamenteissä ja lihaksissa. Hoidossa korjataan käsiottein nikamien, nivelien asentoja ja toimintavirheitä. Tukirakenteet saatetaan paikoilleen käyttäen hyväksi asiakkaan omia liikeratoja, mobilisoidaan niveliä, parannetaan nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, pehmennetään arpikudoksia ja vapautetaan hermoradat pinnetiloista.

Jäsenkorjaus perustuu vahvaan kädentaitoon ja anatomian tietämyksen siirtämistä käytäntöön. Jäsenkorjauksella hoidetaan:

 • jalkojen erimittaisuuksia, jotka johtuvat usein lihasjännityksistä.
 • jalkaterien, nilkkojen, polvien ja lonkan virheasentojen poistaminen.
 • moniin alaselän kiputiloihin, jotka johtuvat lihasjännityksistä, iskias ja SI-nivelen lukkiutumisesta.
 • lannerangan ja ristiselän virheasentojen tasapainottaminen.
 • lihasten jännitystiloista johtuvaan kieroselkäisyyteen, joka aiheuttaa kipua.
 • yläselän kiputilat, hartia- ja niskakipujen hoitoon, huimaukseen ja päänsärkyyn.
 • yläraajojen kiputilat käsisäryt, tenniskyynärpää, golfkyynärpää, kipuolkapään/lihasperäiset syyt.
 • päänalue vaivat jännityspäänsäryt, purentahäiriöt ja tinnitus, joka johtuu jännittyneestä niskalihaksesta.

Kontraindikaatiot:

Hoitoon ei pidä hakeutua jos akuutti luunmurtuma tai lihasrepeämä, jos on flunssan oireita. Pahalaatuinen kasvain tai aivoinfarktin jälkeen vaatii lääkärin hyväksymisen.

Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on sidekudoskäsittelyä, jossa pyritään käsittelemään kireitä sidekudosalueita, jotka ovat syntyneet jonkun ärsytyksen, esimerkiksi jatkuvan lihasten virhekäytön johdosta. Jatkuva lihasten virhekäyttö rasittaa lihasten fasciaa ja se tulee kovaksi ja sen elastisuus vähenee. Syntyy toiminnallisia haittoja ja lihasten väliset fasciat jumittuvat ja niiden välille saattaa syntyä kiinnikkeitä jatkuvan tulehdusreaktion seurauksena.
Ihminen alkaa oireilla, tulee kipua, jatkuvia särkytiloja, lihakset kiristyvät ja nivelten toiminnat rajoittuvat. Lihasten välisten fascioiden kireys aiheuttaa niin sanottua hermoratojen syntymisen. Näiden kireyksien tunteminen on koko käsittelyn perusta.

Hierontatyyli on pyörittävää friktiota, joka tapahtuu kireitä ratoja pitkin tiettyjen sääntöjen mukaan ja koko käsittely keskittyy vain hyvin pienelle alueelle kerrallaan. Tarkempaa käsittelyä edeltää aina tietty peruskäsittely, jossa pyritään rentouttamaan alueen lihakset. Käsittelyn voimakkuus suhteutetaan potilaan mukaan, mutta voitaneen sanoa, että se on jonkin verran kivuliasta ja käsittelyarkuus ei ole harvinaista.

Hermoratahieronnasta on hyötyä jos on:

 • pitkäaikaisia särky- ja kiputiloja
 • iskias
 • tenniskyynärpää
 • pään alueen kivut/säryt
 • nivelalueiden vaivat tai penikkatauti jne.

Kontraindikaatiot:

Jos olet sairaana pitää hierontaan tuloa siirtää myöhemmäksi. Yleisimpiä esiintyviä hierontaa estäviä tauteja ovat flunssa, influenssa ja mahataudit. Jos epäilet että olet sairastumassa ja ensioireita on jo ilmaantunut kannattaa harkita hieronnan kannattavuutta. Suonikohjut estävät paikallisen käsittelyn. Hieronta-otteita ei saa viedä suonikohjujen päälle, mutta ympäröiviä alueita esimerkiksi pohkeista saa käsitellä. Sydänvika tai toiminnalliset häiritöt (sydämentahdistin) ja pahanlaatuinen kasvain sekä aivoinfarktin jälkeinen tila on suositeltavaa kysyä lupa lääkäriltä. Laskimotukos estää hieronta käsittelyn se oireilee yleensä jaloissa, joissa tuntuu yksittäinen kuuma, kova ja kipeä piste.

Trigger-pistehieronta

Trigger-pisteet ovat erittäin arkoja ja ärtyisiä pisteitä lihaksessa, jotka voi tuntea ihon läpi pieninä palloina tai ”herneinä”. Pisteiden koko, muoto ja tyyppi vaihtelee riippuen lihaksesta johon sellainen syntyy.
Lihaksen työskennellessä lihassyyt supistuvat eli lyhenevät jolloin syntyy liikettä. Trigger-piste on käytännössä supistuneen lihassyyn osa eikä se pysty itsestään palautumaan normaaliin mittaansa. Trigger-piste aiheuttaa pisteen paikalle tai etäälle säteilykipua, lihaksessa on silloin heikentynyt voimantuotto ja siinä on alueellisesti heikentynyt aineenvaihdunta.

Trigger-piste voi olla ns. latentti tai aktiivinen. Ollessaan latentti, pisteen voi tuntea koskettamalla. Silloin se ei aiheuta säteily kipua levossa, mutta saattaa kipuilla koskettaessa. Aktiivinen trigger-piste aiheuttaa tarkan ja kovan kivun paikalliselle alueelle tai säteilee toisaalla ja kipu provosoituu pistettä painettaessa. Säteilyalueet ovat lihaksesta riippuen kaavamaisesti samalla alueella. Pisteiden syntyyn vaikuttaa monet tekijät kuten stressi, kohonnut verenpaine, lihaksen liiallinen rasitus tai huonontunut ryhti. Tiettyjen ravintoaineiden puutosten on myös havaittu vaikuttavan trigger-pisteiden tai niitä aiheuttavien tekijöiden syntyyn. Näitä ovat mm. C-, B12-vitamiinin, foolihapon ja raudan puutostilat. Pisteiden eri käsittelytapoja ovat mm. trigger-psiteiden manuaalinen käsittely ja akupunktio. Pisteet eivät häviä itsestään vaan ne vaativat aina käsittelyn tai muutoksen niiden aiheuttajaan kuten ryhtiin.

Koulutus edellä mainituille hoitomuodoille on jokseekin kaikialla samanlainen, pieniä vivahde eroja lukuunottamatta. Mutta mielestäni jokaisella näitä hoitoja tekevällä on kuitenkin se oma kädenjälkensä.

Ajanvaraus

Ajanvarauksen voi tehdä puhelimitse ma-to klo 9.00 – 19.00  ja pe klo 9.00 – 17.00 välisenä aikana numerosta   p. 050 516 9540. Nettiajanvarauksen tälle hoitajalle, valitsemaasi hoitoon voit  tehdä TÄSTÄ

Hinnat:

Kaustislainen jäsenkorjaus (60-90min.) 70,00€
Hermoratahieronta                   (60min.) 62,00€
Hermoratahieronta                   (90min.) 88,00€
Trigger-pistehieronta                (60min.) 60,00€
Hieronta                                      (60min.) 64,00€
Hieronta                                    (120min.) 90,00€

Hoitohinnat sisältävät palvelumaksun.

Share This