050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

EFT on lyhennelmä sanoista Emotional Freedom Techniques eli suomeksi tunteiden vapautustekniikka.

EFT-terapia on yhdistelmä vanhaa kiinalaista lääketiedettä ja akupunktiota ilman neuloja. EFT-hoidon kehitti amerikkalainen, Stanfordin yliopiston insinööri Gary Craig 1980-luvulla.

EFT-hoidossa terapeutti auttaa asiakasta pääsemään eroon negatiivisesta tunteesta, naputtelemalla sormin meridiaanien päätepisteisiin jolloin tunnelukko vapautuu (oikosulku korjautuu), jonka jälkeen esim. hoidettuun muistoon yhdistyneet häiritsevät tunteet eivät vaivaa joko lainkaan tai huomattavasti vähemmän.
Terapeutti käyttää siis ”mentaalista akupunktiota” fyysisellä tasolla ilman neuloja.

Hoidon ideana on, että kun kielteiseksi koettu tunne syntyy meissä, johtuu se sitten vanhoista muistoista, synnynnäisestä ominaisuudesta (esim fobiat) tai muusta. Se saa kehossamme aikaan tietyn reaktion, minkä koemme epämiellyttäväksi.
Tämä epämiellyttävä tuntemus syntyy siitä, että sähköenergia ei virtaa kehossamme ja jossain energiakanavassa /meridiaanissa syntyy silloin ikään kuin sähköhäiriö. Koko kehomme toiminta perustuu sähköiseen tiedonsiirtoon.
Tiedämme, että esimerkiksi kipuaistimus on hermostossa kulkevaa nopeaa sähkönsiirtoa, samoin sydämen toiminta, ajattelumme, tunnereaktiomme jne. Kehon sähköjärjestelmän häiriö saattaa tuntua vaikkapa ”perhosina vatsassa”, ”puristavana tunteena rinnassa” tai ”palana kurkussa”.

EFT- hoitoa on käytetty ennen kaikkea erilaisten tunneperäisten ongelmien hoitoon, kuten:
– pelot ja fobiat – traumaattiset muistot ja muut häiritsevät muistot – riippuvuudet (ruoan- ja suklaanhimo, tupakointi, alkoholi, pelihimo yms.) – hoitamaan alentunutta itsetuntoa ja muita haitallisia tunteita itseen liittyen – ahdistukseen ja paniikkikohtauksiin – suorittamiseen liittyviin ongelmiin ja erilaisiin pakko-oireisiin – ihmissuhde- ja parisuhdeongelmiin.
EFT-hoidosta on ollut apua erilaisiin riippuvuuksiin, joihin menetelmä on antanut nopeita tuloksia. Liikalihavuus, syömishäiriöt, makeanhimo, tupakka, alkoholi jne. Myös ADHD-lapsia on saatu rauhoittumaan.

Koska monet sairaudet saattavat johtua edellä mainituista tunneperäisistä ongelmista, voidaan myös niihin mahdollisesti saada apua EFT:n avulla.

Hoidossa ei ole pitkää kyllästyttävää ”kerro elämäntarinasi” – piirrettä. Ei pillereitä ei kivuliasta menneiden traumaattisten tapahtumien uudelleen elämistä ei kestä kuukausia tai vuosia, vaan hoito kestää vain muutamia minuutteja. Hoidettavat pääsevät tunnelasteistaan tavallisesti pysyvästi ja jatkavat elämäänsä tehokkaampina ja tyytyväisempinä.

Share This