050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Faskialla eli lihaskalvolla tarkoitetaan ohutta sidekalvoa, joka muodostaa monimutkaisen verkoston kehossa. Faskia ympäröi ja peittää lihakset sekä kulkee myös lihasten ja muiden kudosten sisällä. Yleisesti kuvitellaan, että lihaskalvo kulkee vain ihon ja ja lihasten välissä kalvomaisena kerroksena, mutta tosiasiassa lihaskalvo on paljon laajempi ja monimutkaisempi. Lihaskalvon verkkomainen rakenne pitää elimistön kasassa, kuitenkin mahdollistaen sille joustavan ja monipuolisen liikkeen. Lihaskalvo on paljon jäykempää kuin lihaskudos. Jäykkyys voi lisääntyä muun muassa vammojen, huonon ryhdin, epäergonomisten asentojen sekä liiallisten toistojen tai kuormituksen takia. Kireys puolestaan voi aiheuttaa kehoon epätasapainoa sekä epäsymmetriaa.

Faskiahieronnalla yleensä tarkoitetaan kovalla kitkalla tehtävää venyttävää hierontaa. Käsittelyssä ei käytetä öljyä tai rasvaa. Öljyllä hierottaessa samanlaista kalvoihin kohdistuvaa venyttävää vaikutusta ei tapahdu. Lihaskalvossa eli faskiassa on paljon tuntohermoja ja usein esim. selkäkipu on peräisin kalvoista, eikä lihaksista. Kalvojen käsittelyllä on vaikutusta myös nestekiertoon ja täten hyödyllistä turvotuksien hoidossa.

Lihaskalvoja ei voi käsitellä käsittelemättä lihaksia. Faskiakäsittelyä tehtäessä vaikutus kohdistuu aina myös lihaksiin.

Share This