050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

KOKONAISVALTAINEN PAINONHALLINTAMENETELMÄ

MIELI   –   KEHO   –   RAVINTO
EI   pussikeittoja, erikoisruokavaliota, laihdutuspillereitä, hikistä jumppaa, kaloreiden laskentaa…
Menetelmä syntyi kahden oman alansa ammattilaisen yhteistyön tuloksena.

Perinteisesti laihdutusmenetelmät ovat perustuneet vain rajoitettuun ruokavalioon, kaloreiden laskemiseen ja liikunnan lisäämiseen tähtääviin toimenpiteisiin.
Ääritapauksissa leikkaushoitoihin tai keinotekoisten aineenvaihduntaa kiihdyttävien kemikaalien käyttöön.

Suuri osa painon pudotusmenetelmistä on nimetty ”dieeteiksi”,  joilla ei ole tarkoituskaan saada pysyviä muutoksia aikaiseksi, koska lyhytkestoisuutensa ja sisältönsä puolesta ne eivät sovellu pysyvästi omaksuttaviksi elämäntavoiksi. (Tätä dieettimainoksissa ei tietysti koskaan kuitenkaan haluta kuluttajalle kertoa).

Ruokavalio  on tietysti hyvin tärkeä osa painonhallintaa mutta mielestämme se edustaa todellisessa painonhallinnassa korkeintaan yhtä kolmasosaa koko asiasta. Ihmiset ovat tänä päivänä hyvin valistuneita ja suuri osa tietää mitä terveellinen syöminen keskimäärin pitää sisällään. Aiheesta saadaan lukea artikkeleita lähes kaikista medioista ja erilaisia keittokirjoja terveelliseen syömiseen on jokaiselle tarjolla.

Elektrofysiologi Juha Vuorenmaa tarjoaa ravintoon liittyvää opastusta.

”Kyllähän minä tiedän, miten pitäisi syödä ja mitä ei pitäisi syödä, mutta kun olen tottunut syömään suruun, iloon, ajankuluksi tai palkitakseni itseäni. Helppohan se on sanoa, että syö näin mutta käytäntö on eri!”

Mieli   ja mielitekojen kanssa toimeen tuleminen perinteisissä laihdutusoppaissa unohdetaan tai ohitetaan. Korkeintaan vaaditaan vain käyttämään lujaa itsekuria hyväkseen, jonka useimmat puolestaan tunnustavat itseltään puuttuvan.  Syömiseen liittyy siis erityisen paljon tunnepitoisia kytköksiä, jotka eivät tunnu tottelevan järkeämme ja omaa tahtoamme. Ne ovat aikojen myötä juurtuneet alitajuntaamme piintyneiksi tavoiksi, joita tuntuu vaivalloiselta ohittaa.

Menetelmässämme hypnoterapeutti Kari Tuomaala kartoittaa mm. lihottavat mieliteot, aineenvaihdunnan toimivuuden, mielialasyömiseen laukaisevat tekijät, jonka jälkeen hypnoosin keinoin tuonne alitajuntaan piintyneet vääristyneet syömistavat ja mieliteot voidaan kumota ja uudelleen määritellä. Uudet muutokset ja korjatut syömistottumukset alkavat toteutua ilman voimakkaita ja raskaaksi koettuja itsekuria vaativia ponnisteluita.
Mieltä motivoidaan ja ehkä aiemmin vastenmieliseksi kokemansa liikuntakin alkaa tuntua innostavalta.

Keho  ja sen elintoiminnot ylipainoisilla ovat n. 99% todennäköisyydellä epätasapainossa. Taustalla useinmiten pitkään jatkunut vääränlainen ja epäterveellinen ruokavalio, väärät liikuntatottumukset ja/tai perimä.
Tästä seurauksena oleva jatkuva väsymys, verensokerien heittelyiden muodossa ja ehkä masennus. Em. tilanteessa on yleensä vaikeaa ajatella esim. liikuntaa tai ruokavaliomuutosta.
Liikkuminen siinä kunnossa saattaisi olla jopa terveysriski. Ylipaino on signaali kehon epätasapainosta. Akupunktiohoidolla pyritään palauttamaan kehon tasapaino, joten ylipainoon johtaneet syyt saadaan kartoitettua ja niitä voidaan hoitaa samalla painonhallinnan kanssa. Esim. Maksan, pernan ja suoliston (ruoansulatuksen ja aineenvaihdunnan häiriöt)  toimintojen epätasapainon lisäksi voidaan hoitaa myös psyykettä.

Menetelmässämme elektrofysiologi Juha Vuorenmaa kartoittaa asiakkaan olotilaa ja määrittelee siltä pohjalta asiakkaan elintoimintojen epätasapainoa perinteisen kiinalaisen lääketieteen avulla.  Tasapainotilojen saavuttamiseksi hän käyttää tarvittaessa neula-  ja sähköfysiologiaan perustuvaa laserakupunktiota.

Share This