050 516 9540 info@sinfoniaoy.fi

Tatuoinnin poisto Nd:YAG Q-switched laserilla

Nd:YAG-laserin pulssi on erittäin voimakas sekä erittäin kapea ja se kohdistuu väripigmenttiin, joka hajoaa pieniin mikroskooppisiin osiin ja poistuu verenkierron ja aineenvaihdunnan kautta elimistöstä. Määrätty määrä kuona-aineita poistuu kehosta kerrallaan. Sen takia ei kannata hoitaa monta tatuointia kerrallaan tai erittäin suurta tatuointia, koska keho poistaa vain määrätty osa väripigmenteistä.

Tulokset huomaa jo ensimmäisellä käynnillä. Hoito ei ole täysin kivuton, mutta kipua voidaan lieventää puudutusvoidetta levittämällä hoidettavalle iholle noin tunti ennen toimenpidettä. Hoito on huomattavasti kivuttomampi kuin tatuoinnin ottaminen ja laserkäsittely kestää vain muutamien minuuttien ajan.

Tatuoinnin musta, sininen, punainen ja ruskea väri (sekä niiden sekoitukset) pystytään varmuudella poistamaan. Hoitokertojen määrä on erittäin vaikeata arvioida, koska siinä on monta tekijää vaikuttamassa. Keskimääräinen hoitokertamäärä on noin 4 – 8 kertaa, mutta joskus tatuointia tarvitsee hoitaa vielä useamman kerran. Kaikki kumminkin riippuu väristä jota tatuointiin on käytetty sekä ihon laadusta. Hoito uusitaan noin 6-8 viikon välein. Sen aikana oman elimistön ns. syöttösolut siivoavat laserin hajottaman pigmentinkappaleet elimistöstä.

Välittömästi hoidon jälkeen hoidettavalle alueelle kehittyy lievä, vaaleahko turvotus, joka kuitenkin laskeutuu muutamassa tunnissa eikä vaadi mitään erityshoitoa. Pieni kuumotus ja ihon hilseily käsitellyllä alueella on myös normaalia. Ihoon ei tule arpea, koska laser ei riko ihoa, pelkästään väripigmenttejä. Väliaikaista pigmenttimuutosta voi joskus nähdä, mutta se korjaantuu ajan myötä.

Share This